Koll på AI (ljudbok) av Jesper Allerup
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Jesper Allerup (författare), Måns Westling (berättare)

Koll på AI (Koll på) ljudbok

95 kr
(0)
Datorer med artificiell intelligens, AI, är tränade att härma människors sätt att lära sig saker och ta beslut. AI har utvecklats för att det kan hjälpa oss att hitta sjukdomar, stötta soldater i krig, hjälpa oss i vardagen och mycket annat praktiskt eller roligt. Men AI-system kan vara farliga om de används på fel sätt. En del tror att vi redan år 2045 har skapat en dator som är lika smart som alla mänskliga hjärnor tillsammans. Det kan låta skrämmande. Faktaserien "Koll på" ger utrymme för...
95 kr
139 kr
Författare Jesper Allerup (författare), Nils Olsson (annat), Måns Westling (berättare), Ann-Charlotte Ekensten (översättare)
Förlag Nypon förlag
Utgiven 25 September 2020
Längd 0:33
Genrer 12-15 År, Barnböcker, Ungdomsböcker
Serie Koll på
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789179871666
Datorer med artificiell intelligens, AI, är tränade att härma människors sätt att lära sig saker och ta beslut. AI har utvecklats för att det kan hjälpa oss att hitta sjukdomar, stötta soldater i krig, hjälpa oss i vardagen och mycket annat praktiskt eller roligt. Men AI-system kan vara farliga om de används på fel sätt. En del tror att vi redan år 2045 har skapat en dator som är lika smart som alla mänskliga hjärnor tillsammans. Det kan låta skrämmande. Faktaserien "Koll på" ger utrymme för lite längre och mer djupgående fakta. Böckerna är rikligt illustrerade i färg och svartvitt. Svåra ord förklaras i marginalen, faktarutor ger extra och roliga fakta. Böckerna har innehållsförteckning och register. De här böckerna är lämpliga att använda både i undervisning, som bredvidläsning i skolan och för dem som gärna läser lättlästa faktaböcker. Serien är framtagen för högstadiet men passar också väl för äldre läsare, liksom för de läsare som vill ta steget från böckerna i serien "Fakta om ..." till en lite större utmaning Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.