Dockskåpet och andra berättelser (ljudbok) av K
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Katherine Mansfield (författare), Maria Rimling (berättare)

Dockskåpet och andra berättelser ljudbok

125 kr
(0)
Katherine Mansfield (1888-1923) är en av de modernistiska förnyarna inom novellkonsten under det tidiga 1900-talet. Med sin skissartade och impressionistiska stil, sina ögonblicksbilder och uppbrutna berättande betraktas hennes noveller som moderna klassiker.  Det här är berättelser som med genomträngande ironi, humor och psykologisk skärpa skjuter in en kil rakt in i det brittiska klassamhället, in i dess snäva småaktighet, in i dess konventionella könsroller. Genom ögonblicksbilder och sub...
125 kr
29 kr
45 kr
Författare Katherine Mansfield (författare), Märtha Lindquist (översättare), Maria Rimling (berättare), Niklas Sillén (annat), Mattias Sillén (redaktör), Mattias Sillén (annat), Greta Nordin (annat)
Förlag under
Utgiven 10 November 2015
Längd 1:49
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789186823085
Katherine Mansfield (1888-1923) är en av de modernistiska förnyarna inom novellkonsten under det tidiga 1900-talet. Med sin skissartade och impressionistiska stil, sina ögonblicksbilder och uppbrutna berättande betraktas hennes noveller som moderna klassiker.  Det här är berättelser som med genomträngande ironi, humor och psykologisk skärpa skjuter in en kil rakt in i det brittiska klassamhället, in i dess snäva småaktighet, in i dess konventionella könsroller. Genom ögonblicksbilder och subtila skiftningar framträder trångsyntheten hos de som står över; de små flickornas grymma, aningslösa spegling av föräldrarnas hat för underklassen, den unga överklasskvinnans lika aningslösa filantropi. Fram träder också spöken ur den viktorianska eran; mannen som trots giftermålet aldrig riktigt kan förstå sin fru, den unga kvinnan som hela livet varit predestinerad åt en man och som dagdrömmer om att slå sitt liv i spillror. Det här är berättelser som genom sin virtuosa utformning, sitt sociala engagemang och känslomässiga träffsäkerhet hugger tag i läsaren.  I novellsamlingen Dockskåpet och andra berättelser är sex noveller samlade, Dockskåpet, En kopp te, Smekmånad, Taga slöjan, Flugan och Kanariefågeln.