Dag Hammarskjöld - Att bära världen (ljudbok) a
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Henrik Berggren (författare), Henrik Berggren (berättare)

Dag Hammarskjöld - Att bära världen ljudbok

65 kr Tidigare pris: 75 kr
(0)
När Dag Hammarskjöld tillträdde som FN:s generalsekreterare möttes han med orden: "Välkommen till världens mest omöjliga jobb." Han var en kompromisslösning som förmodades vara en beskedlig och foglig byråkrat. Men till allas förvåning stod han i stället upp mot supermakternas politik och värnade med orubblig integritet de små nationernas intressen. Hans skicklighet, energi och principfasthet formade det moderna FN. Dag Hammarskjöld gjorde det omöjliga ämbetet möjligt. I denna medryckande b...
65 kr Tidigare pris: 75 kr
Författare Henrik Berggren (författare), Henrik Berggren (berättare), Amelie Stenbeck-Ramel (annat), Patric Leo (annat), Patric Leo (annat)
Förlag Bonnier Audio
Utgiven 13 Januari 2017
Längd 5:26
Genrer Biografier, Biografier & Memoarer
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789176514962
När Dag Hammarskjöld tillträdde som FN:s generalsekreterare möttes han med orden: "Välkommen till världens mest omöjliga jobb." Han var en kompromisslösning som förmodades vara en beskedlig och foglig byråkrat. Men till allas förvåning stod han i stället upp mot supermakternas politik och värnade med orubblig integritet de små nationernas intressen. Hans skicklighet, energi och principfasthet formade det moderna FN. Dag Hammarskjöld gjorde det omöjliga ämbetet möjligt. I denna medryckande biografi framträder människan, ämbetsmannen och diplomaten Dag Hammarskjöld på ett sätt som kanske aldrig förr. Henrik Berggren berättar med skärpa och personlighet den fantastiska historien om ett liv som präglades av plikt och humanism - men också av stor ensamhet.