Corpus Delicti (ljudbok) av Elias Palm
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Elias Palm (författare), Mattias Linderoth (berättare)

Corpus Delicti ljudbok

159 kr
(0)
Mord eller självmord? Dränkning eller drunkningsolycka? Kan man utesluta att en person blivit bragd om livet när kroppen är förruttnad eller illa bränd? Det är frågor som rättsläkaren Ella Andersson dagligen ställs inför. När Ella var sex år gammal förlorade hon både sin far och sitt föräldrahem i en våldsam eldsvåda. Drygt trettio år senare lägger hon nu ett bud på ett antikt bordsur som är märkligt likt det som stod i det nedbrunna barndomshemmet. Därmed dras Ella in i en privat undersö...
159 kr
29 kr
Författare Mattias Linderoth (berättare), Elias Palm (författare)
Förlag Ordfront Ljud
Utgiven 6 Oktober 2010
Längd 11:39
Genrer Deckare
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789186223625
Mord eller självmord? Dränkning eller drunkningsolycka? Kan man utesluta att en person blivit bragd om livet när kroppen är förruttnad eller illa bränd? Det är frågor som rättsläkaren Ella Andersson dagligen ställs inför. När Ella var sex år gammal förlorade hon både sin far och sitt föräldrahem i en våldsam eldsvåda. Drygt trettio år senare lägger hon nu ett bud på ett antikt bordsur som är märkligt likt det som stod i det nedbrunna barndomshemmet. Därmed dras Ella in i en privat undersökning av sitt förflutna, parallellt med de ordinarie dödsfallsutredningarna. Motvilligt tvingas hon inse att det finns kopplingar mellan hennes barndom och ett lik som undersöks på den rättsmedicinska avdelningen. Kopplingar som någon tycks vara mycket angelägen om att hon inte ska se. Corpus delicti är en smart och gåtfull deckare, skriven av Elias Palm den första svenska deckarförfattaren som själv arbetar som rättsläkare.
Betingelser for brukergenerert innhold Skriv din egen recension

Läsvärd

Boken är bra skriven med en lättförståelig röd tråd genom hela boken. Ibland svävar författaren iväg på personliga historier om huvudkaraktären vilket jag inte vet om det egentligen tillför historien något. Boken tar också upp det moraliska dilemmat när något personligt dyker upp på jobbet. Ska man blanda sig i eller inte? Jag nämnde att författaren svävar iväg på personliga historier om huvudkaraktären; författaren beskriver också i detalj olika moment inom rättsmedicin som jag tyckte var intressant. Det vanliga problemet med underbemanning och underfinansiering inom offentlig verksamhet dyker också upp.