Ungdomar i övergångsåldern (e-bok) av Rose-Mari
Lägg till önskelistan
Rose-Marie Ahlgren (författare), Ulla Arnell Gustafsson (författare), Katrin Goldstein-Kyaga (författare), Britta Jonsson (författare)

Ungdomar i övergångsåldern e-bok

159 kr
(0)
Dagens arbetsliv är inte som gårdagens och inte heller uppväxtvillkoren. I denna bok söker författarna fånga ungdomars relation till arbete. Hur formulerar de sina livsprojekt och hur värderar de arbete? Vilka strategier använder de sig av i sitt yrkesval? Vad betyder det etniska ursprunget för deras möjligheter på arbetsmarknaden? Vilka för- och nackdelar finns det med olika typer av ungdomspraktik? Ungdomars inställning och yttre handlingsutrymme belyses i boken med både teoretiska r...
159 kr
Författare Rose-Marie Ahlgren (författare), Ulla Arnell Gustafsson (författare), Katrin Goldstein-Kyaga (författare), Britta Jonsson (författare), Tom Hagström (redaktör)
Utgiven 7 April 2010
Genrer Psykologi Och Pedagogik, Fackböcker
Språk Swedish
Format pdf
Kopieringsskydd Adobe DRM
ISBN 9789144061054
Dagens arbetsliv är inte som gårdagens och inte heller uppväxtvillkoren. I denna bok söker författarna fånga ungdomars relation till arbete. Hur formulerar de sina livsprojekt och hur värderar de arbete? Vilka strategier använder de sig av i sitt yrkesval? Vad betyder det etniska ursprunget för deras möjligheter på arbetsmarknaden? Vilka för- och nackdelar finns det med olika typer av ungdomspraktik? Ungdomars inställning och yttre handlingsutrymme belyses i boken med både teoretiska reflektioner och undersökningsresultat. Ett stort intresse ägnas de ungas egna perspektiv och den rationalitet som dessa perspektiv uttrycker. Boken är avsedd både som kurslitteratur och debattbok om ungdomars villkor. Den vänder sig till utbildningar med inriktning mot ungdomar, skola och arbetsliv, samt inom pedagogik, psykologi och sociologi och närbesläktade kunskapsområden. Boken riktar sig också till yrkesverksamma inom dessa områden, liksom till var och en som intresserar sig för ungdomars situation. E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 1999.