Ull (e-bok) av Hugh Howey
Lägg till önskelistan
Hugh Howey (författare)

Ull e-bok

65 kr
(1)
I hundratals år har de sista människorna levt djupt under jorden i en gigantisk siloformad bunker. Ordning upprätthålls genom strikta regler och lagar: varje födelse kräver en död, varje liv kräver ett syfte. De som bryter mot reglerna döms till deportering - och i den giftiga atmosfären utanför silon innebär det döden. När silon förlorar sin sheriff hittar de styrande en osannolik kandidat i Juliette, en mekaniker utan utbildning i lag och ordning. Hon kommer snart att lära sig hur djupt he...
65 kr
179 kr
Författare Patrik Hammarsten (översättare), Hugh Howey (författare)
Förlag Norstedts
Utgiven 16 April 2014
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789113057408
I hundratals år har de sista människorna levt djupt under jorden i en gigantisk siloformad bunker. Ordning upprätthålls genom strikta regler och lagar: varje födelse kräver en död, varje liv kräver ett syfte. De som bryter mot reglerna döms till deportering - och i den giftiga atmosfären utanför silon innebär det döden. När silon förlorar sin sheriff hittar de styrande en osannolik kandidat i Juliette, en mekaniker utan utbildning i lag och ordning. Hon kommer snart att lära sig hur djupt hennes värld, och även hon själv, kan brytas ned. Silon och dess invånare är på väg att få veta vad historierna bara har antytt, och vad de aldrig har vågat viska om. Uppror. Ursprungligen var Ull en novell som Hugh Howey publicerade själv och sålde via Amazon. När den gjorde succé fortsatte han att bygga ut historien, som numera är planerad till en trilogi.
Betingelser for brukergenerert innhold Skriv din egen recension

Riktigt bra

Läste denna på engelska så kan egentligen inte uttala mig om översättningen, men på engelska var den iallafall riktigt, riktigt bra. Hugh Howey berättar bra och använder metaforer på ett skickligt sätt. En intressant värld/framtidsscenario som målas upp, ofta mellan raderna.