Tidiga kristna martyrer (e-bok) av Mikael Moses
Lägg till önskelistan
Mikael Mosesson (författare)

Tidiga kristna martyrer e-bok

105 kr
(0)
Det har sagts att "martyrernas blod var utsädet som fick kristendomen att växa". Den här boken är en exposé över förföljelserna av kristna under de första århundradena e. Kr. Den görs med hjälp av antikens källtexter samt utdrag ur John Foxes klassiska "Book of Martyrs". Martyrberättelserna som har bevarats i den tidiga kristendomens litteratur är intensiva och dramatiska. De har här sammanställts i en volym för att skapa en helhetsbild. Boken är kronologiskt upplagd och för att vägleda mell...
105 kr
Författare Mikael Mosesson (författare), Mikael Mosesson (översättare), Sara Anvestad (översättare), Gustav Bergström (översättare)
Utgiven 21 november 2016
Genrer Filosofi Och Religion, Historia & Arkeologi, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789187593697
Det har sagts att "martyrernas blod var utsädet som fick kristendomen att växa". Den här boken är en exposé över förföljelserna av kristna under de första århundradena e. Kr. Den görs med hjälp av antikens källtexter samt utdrag ur John Foxes klassiska "Book of Martyrs". Martyrberättelserna som har bevarats i den tidiga kristendomens litteratur är intensiva och dramatiska. De har här sammanställts i en volym för att skapa en helhetsbild. Boken är kronologiskt upplagd och för att vägleda mellan texterna ges sparsamma kommentarer. Den erbjuder ett fönster in i den tidiga kristna världen, men därtill även uppmuntran och inspiration för kristna av idag. Som en extra bonus riktad till den svenska läsekretsen ingår ett kapitel om Lucia, som dödades i början av ­300-talet, och ett kapitel om svenska martyrer.