Storm - En dansk agent i al­Qaida (e-bok) av Ca
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Läs smakprov
  • Visa inbäddningskod
Carsten Ellegard Christensen (författare), Orla Borg (författare), Michael Holbek Jensen (författare), Carsten Ellegaard Christensen (författare)

Storm - En dansk agent i al­Qaida e-bok

59 kr
(2)
DANSKEN SOM INFILTRERADE AL-QAIDA Dansken Morten Storm har en otrolig bakgrund. Han var kriminell och medlem i Bandidos innan han 1997, vid tjugoett års ålder, konverterade till islam. Snart blev han religiös extremist och sökte sig till grupper med anknytning till al-Qaida, fast besluten att delta i det heliga kriget och offra sitt liv i kampen mot de otrogna.  Men 2006 förlorade Morten Storm sin tro och strax efter det bestämde han sig för att byta sida. Han lät sig värvas som agent åt väs...
E-Bok 59 kr
Författare Carsten Ellegard Christensen (författare), Kjell Waltman (översättare), Orla Borg (författare), Michael Holbek Jensen (författare), Carsten Ellegaard Christensen (författare)
Förlag Ica Bokförlag
Utgiven 1 Mars 2014
Genrer Biografier, Biografier & Memoarer
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789153439776
DANSKEN SOM INFILTRERADE AL-QAIDA Dansken Morten Storm har en otrolig bakgrund. Han var kriminell och medlem i Bandidos innan han 1997, vid tjugoett års ålder, konverterade till islam. Snart blev han religiös extremist och sökte sig till grupper med anknytning till al-Qaida, fast besluten att delta i det heliga kriget och offra sitt liv i kampen mot de otrogna.  Men 2006 förlorade Morten Storm sin tro och strax efter det bestämde han sig för att byta sida. Han lät sig värvas som agent åt västvärldens ledande underrättelsetjänster, och som dubbelagent åt CIA, MI6 och danska PET kastade han sig in i kampen mot världens farligaste terrorister. Under sex år levde Storm ett anmärkningsvärt dubbelliv: Han lyckades, med livet som insats, att komma nära den innersta kretsen av al-Qaida på den arabiska halvön, ett arbete som ledde till att en rad terrorister kunde oskadliggöras. I denna bok berättar tre erfarna journalister hela historien om Morten Storm. Den bygger på Storms egen berättelse – som författarna med hjälp av grundlig research och ett omfattande källmaterial systematiskt lyckats bekräfta är sann, hur otrolig den än låter.