Saltad nota (e-bok) av Mats-Eric Nilsson
Lägg till önskelistan
Mats-Eric Nilsson (författare)

Saltad nota e-bok

Pris 29 kr
(1)
Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. Lustigt nog alltid till gästens nackdel. I branschen talade man om att salta notan. Att den mätta och belåtna kunden gärna kunde luras att betala några tior för mycket. Idag är krogfusket satt i system. Ingen har förmodligen mixtrat med slutsumman. Det är istället maten det handlar om. Om förfalskade menyer och mängder av dolda tillsatser. Med Den hemlige kocken öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals konsumenters ögon. Plötsligt såg vi...
E-Bok 29 kr Pris Ljudbok 115 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Undertext Om matfusket - från gatukök till gourmetkrog
Författare Mats-Eric Nilsson (författare)
Förlag Ordfront
Utgiven 22 Augusti 2013
Genrer Samhälle Och Politik, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789174414363
Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. Lustigt nog alltid till gästens nackdel. I branschen talade man om att salta notan. Att den mätta och belåtna kunden gärna kunde luras att betala några tior för mycket. Idag är krogfusket satt i system. Ingen har förmodligen mixtrat med slutsumman. Det är istället maten det handlar om. Om förfalskade menyer och mängder av dolda tillsatser. Med Den hemlige kocken öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals konsumenters ögon. Plötsligt såg vi vad livsmedelsbutikernas produkter egentligen innehåller och började leta efter äkta varor. Med Saltad nota tar han nu nästa steg. Här avslöjas även med intressanta historiska tillbakablickar det utbredda matfusket på allt från enkla kaféer och snabbmatsställen till lyxiga restauranger. Ärligt talat har du ingen aning om vad som ligger på tallriken. När du handlar i en vanlig butik har du åtminstone den finstilta innehållsförteckningen att gå efter. Men på krogen blir din beställning som ett skott i mörkret. Allt fler svenskar äter ute. Tevekockarna är lika populära som rockstjärnor. Dags alltså för världens första bok som på allvar granskar restaurangbranschen. Och som guidar dig förbi de värsta fällorna! Pseudonymen Hans Koppel gjorde en liten sensationsdebut med kortromanen Vi i villa (2008). Boken är en träffsäker samhällssatir och en detaljskarp skildring av manlig medelklassångest och statushets i ett svenskt villasamhälle. I de översvallande recensionerna beskrevs den som ”sataniskt stilren”, ”kärnvapenbestyckad villaångest” och ett ”litet mästerverk”. I den andra boken, Medicinen (2009), var det manliga perspektivet utbytt mot ett kvinnligt. Boken beskrevs som ”bitsk”, ”hysteriskt rolig”, ”elak” och som en ”upplyftande studie av spelet mellan kollegorna på en arbetsplats”. I augusti 2010 kommer Hans Koppels tredje och avslutande bok i denna triptyk om människor som vill vara mer än de är, Kungens födelsedag.