Politik och passion. Svenska kungliga äktenskap
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Läs smakprov
  • Visa inbäddningskod
Henrik Bagerius (författare), Louise Berglund (författare)

Politik och passion. Svenska kungliga äktenskap under 600 år e-bok

129 kr
(0)
Ett kungligt äktenskap ska inte bara ge tronarvingar och därigenom garantera monarkins fortlevnad. Det är också en avsamhällets viktigaste symboler för en harmonisk relation mellan man och hustru. Äktenskap mellan kungar och drottningar, prinsar och prinsessor är kort sagt samhällsäktenskap, ett slags modeller för hur samhället ska organiseras. I denna antologi har åtta forskare samlats för att genom svenska kungliga äktenskap belysa skiftande uppfattningar i historien om kön och sexualitet,...
129 kr
Författare Henrik Bagerius (författare), Henrik Bagerius (redaktör), Louise Berglund (författare), Louise Berglund (redaktör)
Förlag Natur & Kultur
Utgiven 11 juni 2015
Genrer Fackböcker, Historia & Arkeologi
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789127142831
Ett kungligt äktenskap ska inte bara ge tronarvingar och därigenom garantera monarkins fortlevnad. Det är också en avsamhällets viktigaste symboler för en harmonisk relation mellan man och hustru. Äktenskap mellan kungar och drottningar, prinsar och prinsessor är kort sagt samhällsäktenskap, ett slags modeller för hur samhället ska organiseras. I denna antologi har åtta forskare samlats för att genom svenska kungliga äktenskap belysa skiftande uppfattningar i historien om kön och sexualitet, klass och etnicitet, lycka och olycka, politik och passion. Boken täcker sjuhundra år, från den norska prinsessan Ingeborg, som vid 1300-talets början giftes bort med den svenske hertig Erik, till kronprinsessan Victorias äktenskap med Daniel Westling från Ockelbo – en modern kunglig allians mellan kvinnan av börd och mannen av folket och en del av vår tids svenska nationsbygge.