Om Drömmarnas palats av Ismail Kadare (e-bok) a
Lägg till önskelistan
Ismail Kadare (författare), Kajsa Ekis Ekman (författare), Henrik C. Enbohm (författare)

Om Drömmarnas palats av Ismail Kadare e-bok

29 kr
(0)
Nyskrivet förord av kritikern Henrik C Enbohm till Ismail Kadares Drömmarnas palats. Om Drömmarnas palats: Historien är en trögflytande massa av erfarenhet som inte så lätt låter sig ändras på. Genom en bemästringens illusion kan vi tvinga den i bakgrunden men då verkar den i det tysta, såsom drömmen förhåller sig till verkligheten. Drömmarnas palats [1981] utspelar sig i det Osmanska rike till vilket Albanien hörde före 1910, men scenariot är översättbart till samtiden och framtiden. Männi...
29 kr
Författare Lars Sundh (annat), Ismail Kadare (författare), Kajsa Ekis Ekman (författare), Ismail Kadare (medförfattare), Henrik C. Enbohm (författare)
Förlag Modernista
Utgiven 21 Oktober 2014
Genrer
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789176450949
Nyskrivet förord av kritikern Henrik C Enbohm till Ismail Kadares Drömmarnas palats. Om Drömmarnas palats: Historien är en trögflytande massa av erfarenhet som inte så lätt låter sig ändras på. Genom en bemästringens illusion kan vi tvinga den i bakgrunden men då verkar den i det tysta, såsom drömmen förhåller sig till verkligheten. Drömmarnas palats [1981] utspelar sig i det Osmanska rike till vilket Albanien hörde före 1910, men scenariot är översättbart till samtiden och framtiden. Människornas drömmar övervakas av ett imperium som vill utnyttja dessa drömmar till max. Att boken förbjöds i Ismail Kadares Albanien är inte att undra på. Och stoffet ter sig lika aktuellt i det medieövervakningens tidevarv som många menar att vi bara sett morgonen av. ISMAIL KADARE [f. 1936] är en albansk författare med franskt medborgarskap. Han fick ett internationellt genombrott redan med debutromanen Den döda arméns general [1963] och hans romaner finns i dag översatta till fler än trettio språk.