Oljans pris (e-bok) av Bengt G Nilsson
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Läs smakprov
  • Visa inbäddningskod
Bengt G Nilsson (författare)

Oljans pris e-bok

95 kr
(0)
Östafrika befinner sig i en dramatisk omvandling. Olja har påträffats i flera länder och nu står framtiden på spel. Ska oljan bli en välsignelse eller en förbannelse? Bengt G. Nilsson har rest i regionen och träffat bönder, oljedirektörer, krigsherrar och barnsoldater. Oljans pris är hans osminkade berättelse om en del av världen som angår oss alla. Den globala maktordningen stöps om. Oljan i Afrika har en central roll i den processen. ”Oljans pris av Bengt G Nilsson har de senaste två dagar...
95 kr
Författare Donald Boström (annat), Emy Eriksson (illustratör), Bengt G Nilsson (författare), Ewa Stackelberg (annat), Per Axelson (redaktör), Anton Rosenblad (annat)
Utgiven 19 Maj 2015
Genrer Samhälle Och Politik, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789198259117
Östafrika befinner sig i en dramatisk omvandling. Olja har påträffats i flera länder och nu står framtiden på spel. Ska oljan bli en välsignelse eller en förbannelse? Bengt G. Nilsson har rest i regionen och träffat bönder, oljedirektörer, krigsherrar och barnsoldater. Oljans pris är hans osminkade berättelse om en del av världen som angår oss alla. Den globala maktordningen stöps om. Oljan i Afrika har en central roll i den processen. ”Oljans pris av Bengt G Nilsson har de senaste två dagarna förgyllt min tillvaro. Med förgyllt så menar jag precis detta. Nilsson tillhör, inom journalistiken, en utrotningshotad art. Kunnig, neutral och med ett fängslande språk tar han oss med på en resa genom Östafrika som kan liknas vid en socialantropologisk doktorsavhandling i skönlitterär form. Nilsson är sannolikt en av väldigt få som förstått komplexiteten som uppstår när olja och internationellt kapital möter Afrika”. Johan Westerholm, krönikör och samhällsdebattör.