Nyhetsfabriken (e-bok) av Gunnar Nygren, Amela
Lägg till önskelistan
Gunnar Nygren (författare), Amela Bogucanin (författare), Anita Carlsson (författare), Camilla Lord Jerselius (författare), Gabriella Olgica Lindquist (författare), Helena Norman (författare), Karoline Malicki Jakobsson (författare), Sofia Nyström (författare)

Nyhetsfabriken e-bok

315 kr
(0)
Webbreportrar med ständig deadline. – Videoreportrar som sköter allt från kamera till presentation. –Nyhetsdeskar som arbetar dygnet runt och producerar nya versioner i ett aldrig sinande nyhetsflöde. Det journalistiska arbetet har förändrats i grunden de senaste 10-15 åren. Digital teknik och krav på multikompetens präglar det dagliga arbetet för nyhetsjournalister. Tempot är högre, både stressen och de kreativa möjligheterna större. Samtidigt finns det en tröghet i de redaktionella kulture...
315 kr
Författare Gunnar Nygren (författare), Amela Bogucanin (författare), Anita Carlsson (författare), Camilla Lord Jerselius (författare), Gabriella Olgica Lindquist (författare), Helena Norman (författare), Karoline Malicki Jakobsson (författare), Sofia Nyström (författare)
Utgiven 1 December 2015
Genrer Samhälle Och Politik, Fackböcker
Språk Swedish
Format pdf
Kopieringsskydd Adobe DRM
ISBN 9789144113593
Webbreportrar med ständig deadline. – Videoreportrar som sköter allt från kamera till presentation. –Nyhetsdeskar som arbetar dygnet runt och producerar nya versioner i ett aldrig sinande nyhetsflöde. Det journalistiska arbetet har förändrats i grunden de senaste 10-15 åren. Digital teknik och krav på multikompetens präglar det dagliga arbetet för nyhetsjournalister. Tempot är högre, både stressen och de kreativa möjligheterna större. Samtidigt finns det en tröghet i de redaktionella kulturerna - traditionella journalistiska normer och rutiner som gör motstånd. I denna bok framträder en bild av en journalistik i förändring. Boken utgår från både svensk och internationell forskning runt redaktionella processer, och undersöker hur det journalistiska arbetet ser ut idag på svenska redaktioner. Läsaren får ta del av såväl övergripande enkäter som studier av det praktiska arbetet på åtta olika redaktioner i skilda medieformer. Nyhetsfabriken riktar sig till dem som söker en forskningsbaserad kunskap om dagens journalistiska arbete, både blivande journalister och alla som vill veta mer om hur det dagliga nyhetsflödet produceras. Boken ger också en utgångspunkt för den som själv vill undersöka hur journalistiken kommer till, till exempel i uppsatsarbeten i medie- och kommunikationsvetenskap och journalistik.