Mossa, massa, människa - en kärleksförklaring t
Lägg till önskelistan
Per Bengtsson (Red.) (författare)

Mossa, massa, människa - en kärleksförklaring till skogen e-bok

79 kr
(0)
Har du en plats i skogen som du älskar? Den här boken är en kärleksförklaring till skogen. Som i alla kärlekshistorier händer det att föremålet för glöden och passionen försvinner, ibland snabbt och brutalt. Kvar finns bara saknaden och tomheten på hygget. Skogen är både själens och jordens skyddande päls. Den gör oss friska och glada, ger skydd mot klimatförändringar, ger massa och timmer. Vi berättar om skogens alla värden och hur man kan leva av skogen utan att hugga ner den, om goda insat...
79 kr
Författare Lotta Kühlhorn (annat), Per Bengtson (redaktör), Eva-Lena Neiman (annat), Per Bengtsson (Red.) (författare), jamendåså (annat)
Utgiven 12 Februari 2014
Genrer Naturvetenskap & Teknik, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789155801342
Har du en plats i skogen som du älskar? Den här boken är en kärleksförklaring till skogen. Som i alla kärlekshistorier händer det att föremålet för glöden och passionen försvinner, ibland snabbt och brutalt. Kvar finns bara saknaden och tomheten på hygget. Skogen är både själens och jordens skyddande päls. Den gör oss friska och glada, ger skydd mot klimatförändringar, ger massa och timmer. Vi berättar om skogens alla värden och hur man kan leva av skogen utan att hugga ner den, om goda insatser som både skogsbolag och enskilda kan göra. Dessutom tipsar vi om hur man hittar till trattkantarellerna, om nornans hemliga plats och andra skatter i skogens gröna labyrint. En rad personer berättar på sitt sätt om skogen de älskar. Gå på en lite annorlunda skogspromenad guidad av Jessika Berglund, följ med hem till Kerstin Ekmans egen skog, res med Po Tidholm till vägs ände och stig in i värmen i jägmästare Håkan Strotz gigantiska trädkoja.