Litteraturens nätverk (e-bok) av Lisbeth Larsso
Lägg till önskelistan
Lisbeth Larsson (författare), Ann Steiner (författare), Malin Isaksson (författare), Cecilia Pettersson (författare), Jenny Bergenmar (författare), Daniel Enstedt (författare), Kristina Hermansson (författare), Jonas Ingvarsson (författare), Maria Lindgren Leavenworth (författare), Cecilia Lindhé (författare), Julia Pennlert (författare)

Litteraturens nätverk e-bok

195 kr
(0)
Litteraturen har i alla tider varit beroende av ett medium för att kunna skapas, spridas och läsas. Detta har blivit särskilt tydligt i och med uppkomsten av internet, som i dag är en allt viktigare plats för litteratur och berättande. I Litteraturens nätverk vill författarna undersöka hur tidigare till synes självklara begrepp som läsare, författare, text och berättelse är under (om)förhandling på nätet. I fokus står allt från författarbloggar, fan fiction, digitaliserad litteratur och litte...
195 kr
Författare Lisbeth Larsson (författare), Ann Steiner (författare), Malin Isaksson (författare), Cecilia Pettersson (författare), Christian Lenemark (redaktör), Jenny Bergenmar (författare), Daniel Enstedt (författare), Kristina Hermansson (författare), Jonas Ingvarsson (författare), Maria Lindgren Leavenworth (författare), Cecilia Lindhé (författare), Julia Pennlert (författare)
Utgiven 26 November 2015
Genrer Litteraturvetenskap, Fackböcker
Språk Swedish
Format pdf
Kopieringsskydd Adobe DRM
ISBN 9789144113692
Litteraturen har i alla tider varit beroende av ett medium för att kunna skapas, spridas och läsas. Detta har blivit särskilt tydligt i och med uppkomsten av internet, som i dag är en allt viktigare plats för litteratur och berättande. I Litteraturens nätverk vill författarna undersöka hur tidigare till synes självklara begrepp som läsare, författare, text och berättelse är under (om)förhandling på nätet. I fokus står allt från författarbloggar, fan fiction, digitaliserad litteratur och litteraturkritik, till poesicommunities, onlinebekännelser, digitala minnesberättelser, hyperbiografier och digital aktivism. Tillsammans ger bokens kapitel en mängd ingångar till det nya och spännande fält som rör litteratur och berättande på internet. Litteraturens nätverk vänder sig främst till studenter i litteraturvetenskap, kulturvetenskap samt medie- och kommunikationsvetenskap vid universitet och högskolor, men även till andra litteratur- och medieintresserade. Den här boken finns också i en elektronisk version. Gå till www.studentlitteratur.se/minasidor och logga in med koden som du hittar på insidan av bokens omslag.