Låt oss prata om att ses IRL : att uppleva vara
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Läs smakprov
  • Visa inbäddningskod
Linda Johansson (författare), Elin Liljero Eriksson (författare)

Låt oss prata om att ses IRL : att uppleva varandra i en digital samtid e-bok

89 kr
(0)
Att mötas IRL viktigare än någonsin Den där magin som kan uppstå i mötet med en annan människa har vi nog alla upplevt någon gång. Ändå verkar allt fler tro att det går lika bra, eller ännu bättre, att vårda sina relationer digitalt. Riskerar vi att förlora de positiva effekterna som ett IRL-möte kan ge, såsom ökad empati, högre välmående och djupare relationer? Många känner en desperat vilsenhet i hur de ska parera livet i den digitala och fysiska världen, så hur kan vi göra fysiska möten c...
89 kr
Författare Linda Johansson (författare), Elin Liljero Eriksson (författare), Sanna Sporrong (annat), Rickard L. Eriksson (annat)
Utgiven 13 December 2019
Genrer Media & Kommunikation, Familj & Hälsa, Fackböcker, Hälsa, Livsstil, Fritid
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789188375803
Att mötas IRL viktigare än någonsin Den där magin som kan uppstå i mötet med en annan människa har vi nog alla upplevt någon gång. Ändå verkar allt fler tro att det går lika bra, eller ännu bättre, att vårda sina relationer digitalt. Riskerar vi att förlora de positiva effekterna som ett IRL-möte kan ge, såsom ökad empati, högre välmående och djupare relationer? Många känner en desperat vilsenhet i hur de ska parera livet i den digitala och fysiska världen, så hur kan vi göra fysiska möten centralt igen? Journalisterna Elin Liljero Eriksson och Linda Johansson ger sig ut på en personlig resa och dyker ner i forskning för att reda ut frågor som de själva söker svar på: Vad är poängen med att ses IRL? Hur påverkas vår identitet av att döma människor med en millisekunds svepning? Finns det recept på ett bra samtal? Och hur lär man sig konsten att vänta utan att vilja slå ihjäl tiden på skärmen? Författarna förklarar varför IRL-mötet är viktigare än någonsin – kanske en räddning för vår tid.  I boken delar även personer som tv-profilen och trädgårdsmästaren Victoria Skoglund, hiphopartisten Kaveh "Kodie" Kabinejad, samt Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg från Ångestpodden, med sig av hur de väljer att leva mellan den digitala och den fysiska världen.