
Lägg till önskelistan
Idrottsnutrition e-bok
389 kr
Alla idrottare är medvetna om träningens betydelse för att bli så bra som möjligt – fysisk träning så väl som mental. Men vad du väljer att äta och dricka spelar också en viktig, ibland helt avgörande, roll för prestationsförmågan.
Den här boken ger dig omfattande kunskap och förståelse för idrottsnutrition. Du lär dig allt du behöver veta om kopplingen mellan mat, dryck och idrott och du får en grundläggande forskningsbaserad bakgrund bland annat till kostrekommendationer, tränings- och t...
389 kr
Undertext
För bättre prestation
Förlag
SISU Idrottsböcker
Utgiven
20 februari 2014
Genrer
Hälsa, Livsstil, Fritid, Sport, Fritid & Hobby
Språk
Swedish
Format
epub
Kopieringsskydd
Vattenmärkt
ISBN
9789186323950
Alla idrottare är medvetna om träningens betydelse för att bli så bra som möjligt – fysisk träning så väl som mental. Men vad du väljer att äta och dricka spelar också en viktig, ibland helt avgörande, roll för prestationsförmågan.
Den här boken ger dig omfattande kunskap och förståelse för idrottsnutrition. Du lär dig allt du behöver veta om kopplingen mellan mat, dryck och idrott och du får en grundläggande forskningsbaserad bakgrund bland annat till kostrekommendationer, tränings- och tävlingsintag, återhämtning och vätskepåfyllning.
Allting vi äter och dricker påverkar oss och boken ger både baskunskap och fördjupade resonemang i näringslära, biokemi och fysiologi, vilket är nödvändigt för att förstå hur dessa processer integreras överallt i kroppen. Varför är det till exempel viktigt för uthållighetsidrottare att äta kolhydrater under en aktivitet men inte för tyngdlyftare? Vad händer i kroppen när vi lagrar energi och hur laddar vi bäst våra bränslekällor för muskelarbete?
Den nya upplagan innehåller alla forskningsrön och rekommendationer som har tillkommit under senare år. Sedan den första boken publicerades har mycket ny forskning genomförts; bland annat om nutritionens roll i förhållande till träningsanpassning vilket har lett till ett helt nytt kapitel i ämnet. Den svenska upplagan har också utökats med ett informerade kapitel om kosttillskott och fått en ny struktur och kapitelindelning.
Idrottsnutrition riktar sig främst till studenter på idrottsrelaterade utbildningar som söker en konkret informationskälla med tydliga resonemang att luta sig mot. Men även idrottare, tränare och allmänt idrottsintresserade får en heltäckande kunskapsgrund för aktuella kostråd till idrottare.
Asker Jeukendrup, PhD, är en erkänd auktoritet på området idrottsfysiologi, biokemi och idrottsnutrition och är för närvarande lektor för idrottsvetenskap vid Birminghams universitet i Storbritannien. Över 100 av hans artiklar och forskningsrapporter har publicerats de senaste 10 åren.
Michael Gleeson, PhD, är professor i idrottsvetenskap vid Loughboroughs universitetet i Leicestershire, Storbritannien. Han har undervisat i idrottsnutrition och arbetat med ett stort antal tränare och elitidrottare i många år. Som aktiv forskare i idrottsnutrition och näringsfysiologi har han publicerat mer än 150 artiklar och forskningsrapporter under de senaste 20 åren.