Guds barn (e-bok) av Cormac McCarthy
Lägg till önskelistan
Cormac McCarthy (författare)

Guds barn e-bok

75 kr
(0)
Lester Ballard är en egen ung man. En dag blir han anklagad för att ha våldtagit en kvinna och häktas för brottet, ett brott han egentligen inte har begått. Efter en tid i fängelse rör han sig i den bergiga landsbygden som en skugga. Sakta framträder porträttet av en människa vars drifter leder in honom på en väg utan återvändo. Cormac McCarthys "Guds barn" utkom i original 1973 och kan nu äntligen läsas i svensk översättning. "Guds barn" är en knivskarp och koncentrerad berättelse, med utg...
E-Bok 75 kr
Författare Cormac McCarthy (författare), Kerstin Gustafsson (översättare), Sofia Scheutz (annat), Sofia Scheutz Design (annat)
Utgiven 6 Oktober 2015
Längd 180 sidor
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789100155193
Lester Ballard är en egen ung man. En dag blir han anklagad för att ha våldtagit en kvinna och häktas för brottet, ett brott han egentligen inte har begått. Efter en tid i fängelse rör han sig i den bergiga landsbygden som en skugga. Sakta framträder porträttet av en människa vars drifter leder in honom på en väg utan återvändo. Cormac McCarthys "Guds barn" utkom i original 1973 och kan nu äntligen läsas i svensk översättning. "Guds barn" är en knivskarp och koncentrerad berättelse, med utgångspunkt i en sann historia, om en depraverad och utstött människa, en människa som inte kan eller vill ingå i samhället. På en prosa hård som sten turnerar McCarthy mästerligt ondskans natur. Finns det onda människor? Eller finns det bara onda handlingar? Och vem har egentligen rätt att döma andra människor, vi är ju alla Guds barn.