God kommunal hushållning måste man arbeta för (
Lägg till önskelistan
Hans Knutsson (författare), Ola Mattisson (författare), Ulf Ramberg (författare), Torbjörn Tagesson (författare)

God kommunal hushållning måste man arbeta för e-bok

169 kr
(0)
Kommunal hushållning med begränsade resurser är ämnet för denna bok. Med definitionen av ordet ekonomi - hushållning med knappa resurser - ringande i öronen slår författarna ett slag för den svenska kommunen, dess kraft och livsvilja. De berättar om några kommuner som har lyckats ta sig förbi fromma förhoppningar om mer pengar och om kommuner som över tiden har mejslat fram ett sätt att hushålla med sina, alltid begränsade, resurser. Våra svenska kommuner har i olika omgångar sagts vara i k...
169 kr
Författare Hans Knutsson (författare), Ola Mattisson (författare), Ulf Ramberg (författare), Torbjörn Tagesson (författare)
Utgiven 13 Januari 2016
Genrer Ekonomi Och Ledarskap, Fackböcker
Språk Swedish
Format pdf
Kopieringsskydd Adobe DRM
ISBN 9789144064192
Kommunal hushållning med begränsade resurser är ämnet för denna bok. Med definitionen av ordet ekonomi - hushållning med knappa resurser - ringande i öronen slår författarna ett slag för den svenska kommunen, dess kraft och livsvilja. De berättar om några kommuner som har lyckats ta sig förbi fromma förhoppningar om mer pengar och om kommuner som över tiden har mejslat fram ett sätt att hushålla med sina, alltid begränsade, resurser. Våra svenska kommuner har i olika omgångar sagts vara i kris - tillgängliga resurser räcker inte till att fullfölja det kommunala uppdraget. Författarnas lösning till alla kommunala politiker och tjänstemän som arbetar med att hålla balansen är entydig: det är genom en enträgen och målmedveten satsning på organisation och styrning av egna resurser som kommunerna bäst klarar sitt uppdrag. Spänningen mellan mål och medel finns alltid, men den förvärras när den kommunala organisationen inte förmår balansera uppdrag mot tillgängliga resurser. Hur en kommun hushåller med sina knappa resurser delas av författarna in i fyra olika hushållningsstrategier. Läsaren får i boken stifta bekantskap med kostnadsstrategin, bromsstrategin, nämndsstrategin och den goda hushållningsstrategin. Vilken strategi en kommun följer framträder som ett mönster av dess beslut och handlingar och bestäms av det sätt som kommunen via organisationen arbetar med att balansera målsättningar mot resursanvändning. E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2006.