Förklädd (e-bok) av Shusei Tokuda
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Läs smakprov
  • Visa inbäddningskod
Shusei Tokuda (författare)

Förklädd e-bok

165 kr
(0)
När den äldre författaren och nyblivne änklingen får impulsen att bjuda med sig sin unga adept på hotell för ’att arbeta’ får han anledning att ångra sig både en och två gånger. Hans sovande åtrå väcks och han blir sina lustars fånge. Men liksom August Strindberg i En dåres försvarstal kan han profitera på affären – så som den geniale Tokuda Shusei gör i sin turbulenta relation under ett par år på 1920-talet med den omsvärmade och sköna unga trebarnsmamman Yamada Junko som söker sin plats som...
165 kr
Författare Shusei Tokuda (författare), Hans-Göran Ankarcrona (översättare), Kazumi Yoshino (annat), Helena Boström (annat)
Förlag Vestigo Ab
Utgiven 19 Mars 2017
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789198379235
När den äldre författaren och nyblivne änklingen får impulsen att bjuda med sig sin unga adept på hotell för ’att arbeta’ får han anledning att ångra sig både en och två gånger. Hans sovande åtrå väcks och han blir sina lustars fånge. Men liksom August Strindberg i En dåres försvarstal kan han profitera på affären – så som den geniale Tokuda Shusei gör i sin turbulenta relation under ett par år på 1920-talet med den omsvärmade och sköna unga trebarnsmamman Yamada Junko som söker sin plats som författare bland den tidens litterära kändisar i det brusande nymoderna Tokyo. De blir skandalpressens gunstlingar och förevigas i Tokudas mästerliga berättelse om Yozo och Yoko och det gäng vältecknade figurer som utgör en del av det kulturella etablissemanget. Förklädd – nu på svenska – den första översättningen någonsin. På svenska föreligger också Tokudas sista roman Mikrokosmos.