Farväl till folkhemmet - frihet, jämlikhet och
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Läs smakprov
  • Visa inbäddningskod
Andreas Johansson Heinö (författare)

Farväl till folkhemmet - frihet, jämlikhet och sammanhållning i invandrarlandet Sverige e-bok

165 kr
(0)
Alla är överens om att integrationen inte fungerar tillfredsställande. men vad beror det på? Och vad bör vi göra i stället? På kort tid har Sverige förvandlats till ett av Europas mest mångkulturella invandrarländer. Ändå lever vi fortfarande i skuggan av de normer och system som utformades när Sverige var ett homogent folkhem.Förändringen ställer både medborgare och stat inför stora prov. Hur ska vi upprätthålla en gemensam offentlighet byggd på universella principer och samtidigt visa respe...
165 kr
Författare Stig Forsgren (annat), Andreas Johansson Heinö (författare), Hellsten Kommunikation (illustratör), Hellsten Kommunikation (illustratör)
Förlag Timbro förlag
Utgiven 1 oktober 2015
Genrer Samhälle Och Politik, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789187709906
Alla är överens om att integrationen inte fungerar tillfredsställande. men vad beror det på? Och vad bör vi göra i stället? På kort tid har Sverige förvandlats till ett av Europas mest mångkulturella invandrarländer. Ändå lever vi fortfarande i skuggan av de normer och system som utformades när Sverige var ett homogent folkhem.Förändringen ställer både medborgare och stat inför stora prov. Hur ska vi upprätthålla en gemensam offentlighet byggd på universella principer och samtidigt visa respekt och tolerans för kulturella skillnader? Det är dags för en ny berättelse, och en ny politik, som utgår från det Sverige som växer fram. Andreas Johansson Heinö frigör de ideologiska och principiella vägväl vi står inför: om statligt tvång, individuell frihet och toleransens gränser; om slöjor, simhallar och heder. Farväl till folkhemmet presenterar ett liberalt förhållningssätt till vår tids mest omdebatterade - och definierande - frågor.