Det sötaste vi har (e-bok) av Ann Fernholm
Lägg till önskelistan
Ann Fernholm (författare)

Det sötaste vi har e-bok

Pris 159 kr
(0)
Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inga djur som vi skulle ge den mat som vi ger våra barn. De skulle bli sjuka, få hål i tänderna och problem med magen. I dag har 10–25 procent av alla barn oförklarliga magknip. Vi har trott att socker är onödiga kalorier, men aldrig att det har varit direkt skadligt för kroppen. Det sötaste vi ...
E-Bok 159 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Ann Fernholm (författare)
Förlag Natur & Kultur
Utgiven 29 September 2014
Längd 444 sidor
Genrer Familj & Hälsa, Hälsa, Livsstil, Fritid
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789127137967
Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inga djur som vi skulle ge den mat som vi ger våra barn. De skulle bli sjuka, få hål i tänderna och problem med magen. I dag har 10–25 procent av alla barn oförklarliga magknip. Vi har trott att socker är onödiga kalorier, men aldrig att det har varit direkt skadligt för kroppen. Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar kommer att ge dig all anledning att tänka om. I boken berättar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm om hur den historiskt höga konsumtionen av socker och vitt mjöl ställer till det i barnens kroppar. Det är en svindlande resa som går från levern till hjärnan och mikroberna i tarmarna. Hon visar hur de sjukdomar som ökar bland barn över hela världen – astma, allergier, glutenintolerans, typ 1-diabetes, depression, fetma, autism, adhd och en för tidig pubertet – går att knyta till söt skräpmat och ett stillasittande liv. I boken skriver hon också om sitt eget föräldraskap och den dagliga kampen att minska på allt sött. Du får ta del av hennes bästa knep, som till exempel hur man ordnar ett festligt barnkalas med en minimal mängd tillsatt socker. Ann Fernholm har doktorerat i molekylär bioteknik och arbetar som vetenskapsjournalist. År 2010 blev hon utnämnd till Årets vetenskapsjournalist. Hennes reportage om diabeteskost i Vetenskapens värld har väckt stor uppmärksamhet.