Den flamsäkra katten - om kemisamhället, hälsan
Lägg till önskelistan
Roger Olsson (författare), Anna Froster (författare), Magnus Hedenmark (författare)

Den flamsäkra katten - om kemisamhället, hälsan och miljön e-bok

79 kr
(0)
Ingenting blir sig likt sedan mannen med den radioaktiva pistolen hälsat på hemma hos Anna. Hon ger sig ut på en upptäcktsresa som för alltid förändrar hennes syn på allt från dammtussar till barnvagnar.  Den flamsäkra katten är bara ett av de bisarra fenomen Anna möter i den kemiska vardag vi alla delar.  Vårt sätt att leva bygger på omfattande användning av kemikalier. Samtidigt blir kemisamhällets konsekvenser allt mer uppenbara. Också de mest avslägsna trakterna av vår planet är impregn...
79 kr
Författare Roger Olsson (författare), Anna Froster (författare), Magnus Hedenmark (författare), Jimmy Wallin (illustratör), Fredrik Saarkoppel (illustratör), Annika Grenje (annat)
Utgiven 27 November 2013
Genrer Naturvetenskap & Teknik, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789155801335
Ingenting blir sig likt sedan mannen med den radioaktiva pistolen hälsat på hemma hos Anna. Hon ger sig ut på en upptäcktsresa som för alltid förändrar hennes syn på allt från dammtussar till barnvagnar.  Den flamsäkra katten är bara ett av de bisarra fenomen Anna möter i den kemiska vardag vi alla delar.  Vårt sätt att leva bygger på omfattande användning av kemikalier. Samtidigt blir kemisamhällets konsekvenser allt mer uppenbara. Också de mest avslägsna trakterna av vår planet är impregnerade med miljögifter. Alla människor bär på en kemisk barlast, och allt fler blir sjuka av den.  I  "Den flamsäkra katten" skildrar miljöjournalisterna Anna Froster och Roger Olsson och ekotoxikologen Magnus Hedenmark det skenande kemisamhället - och diskuterar vad vi kan göra åt det, inte bara som konsumenter. Det behövs ett nytt sätt att tänka, både på det politiska planet och när vi utformar morgondagens produkter. "Den flamsäkra katten" är lustfylld läsning om kemikalierna i vår vardag - ett allvarligt ämne som angår alla.