De första ljuva åren (e-bok) av John Bergström,
Lägg till önskelistan
John Bergström (författare), Helena Bredberg (författare), Elisabeth Broman (författare), Hanna Ekstrand (författare), Ida Gustavsson (författare), Sofi Röragen (författare), Staffan Selander (författare), Mikael Svensson (författare), Elenore Södergren (författare), Johnny Thronsson (författare), Ulrika Westerberg (författare)

De första ljuva åren e-bok

249 kr
(0)
Kan den första tiden för nyblivna lärare utvecklas till att bli ett stöd i den professionella utvecklingen i stället för att vara en svår och omtumlande period? I denna antologi problematiseras lärarnas första tid som yrkesverksamma. Frågor som har att göra med deras utbildning, yrkessituation och professionella utveckling analyseras och diskuteras av nyblivna lärare, skolledare, fackliga organisationer och lärarutbildare. Nyutexaminerade pedagoger, verksamma i alltifrån förskolan till gymnas...
249 kr
Författare John Bergström (författare), Helena Bredberg (författare), Elisabeth Broman (författare), Hanna Ekstrand (författare), Ida Gustavsson (författare), Sofi Röragen (författare), Staffan Selander (författare), Mikael Svensson (författare), Elenore Södergren (författare), Johnny Thronsson (författare), Ulrika Westerberg (författare), Åsa Morberg (redaktör), Göran Fransson (redaktör)
Utgiven 7 april 2010
Genrer Psykologi Och Pedagogik, Fackböcker
Språk Swedish
Format pdf
Kopieringsskydd Adobe DRM
ISBN 9789144060897
Kan den första tiden för nyblivna lärare utvecklas till att bli ett stöd i den professionella utvecklingen i stället för att vara en svår och omtumlande period? I denna antologi problematiseras lärarnas första tid som yrkesverksamma. Frågor som har att göra med deras utbildning, yrkessituation och professionella utveckling analyseras och diskuteras av nyblivna lärare, skolledare, fackliga organisationer och lärarutbildare. Nyutexaminerade pedagoger, verksamma i alltifrån förskolan till gymnasiet, beskriver sina erfarenheter från den första tiden i yrket. Till grund för diskussionen om att hitta former och innehåll som stödjer lärares professionella utveckling ligger en kritisk granskning av lärarutbildningarna, svensk och internationell forskning om den första tiden som lärare samt olika former och system för att stödja nya lärare. Boken vänder sig till lärare i slutskedet av sin grundläggande lärarutbildning, nyblivna lärare, mentorer, skolledare samt till lärarutbildare och forskare inom högskola och universitet. E-boken baseras på den tryckta utgåvan från 2001.