De drömmande städerna (e-bok) av KG Johansson
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Läs smakprov
  • Visa inbäddningskod
KG Johansson (författare)

De drömmande städerna e-bok

79 kr
(1)
Två varandra speglande romaner om alternativa verkligheter av KG Johansson. De drömmande städerna är både en novellsamling och en roman, samtidigt saga och thriller; oanständig och moralistisk handlar den om pånyttfödelse och undergång. Någonstans längst inne, under alla bländverk och förvillelser, kan man hitta sig själv. "De drömmande städerna är en välskriven bok, berättarmässigt och språkligt sannolikt författarens mest eleganta hittills, och tänkvärd." Peter Öberg, Spektakulärt. "Fanta...
79 kr
Författare KG Johansson (författare), Gunilla Dahlblom (annat)
Förlag Wela Förlag
Utgiven 1 Augusti 2012
Genrer Science Fiction, Romaner, Science Fiction & Fantasy, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789186081577
Två varandra speglande romaner om alternativa verkligheter av KG Johansson. De drömmande städerna är både en novellsamling och en roman, samtidigt saga och thriller; oanständig och moralistisk handlar den om pånyttfödelse och undergång. Någonstans längst inne, under alla bländverk och förvillelser, kan man hitta sig själv. "De drömmande städerna är en välskriven bok, berättarmässigt och språkligt sannolikt författarens mest eleganta hittills, och tänkvärd." Peter Öberg, Spektakulärt. "Fantastiken i Donatello är genomtänkt och i ett par av novellerna är gestaltningen av känslor mycket inkännande. ... Så här väl berättad genrelitteratur som De drömmande städerna fyller absolut sin plats i samtidens diskussioner om undergång, vardagsrobotar och reservdelsmänniskor..." Regine Nordström, Norrbottens-Kuriren.
Betingelser for brukergenerert innhold Skriv din egen recension

5 stjärnor

Överraskande bra! Det överlägset bästa jag läst av KG Johansson. Uppdelad i två olika delar; den första en samling kortare historier som utspelar sig i en värld (eller kanske olika) lik vår egen, men ändå avlägsen och drömsk/mystisk/antik; den andra en längre historia om ett mer verklighetsnära undergångs-scenario med tunga filosofiska, existentiella teman, och med vissa inslag av science fiction. Den andre delen fyller mellan raderna i en hel del frågetecken kring den första. Fritt att tolka lite som man vill. Väldigt tillfredställande hursomhelst.