Corpus delicti (e-bok) av Elias Palm
Lägg till önskelistan
Elias Palm (författare)

Corpus delicti e-bok

29 kr
Mord eller självmord? Dränkning eller drunkningsolycka? Kan man utesluta att en person blivit bragd om livet när kroppen är förruttnad eller illa bränd? Det är frågor som rättsläkaren Ella Andersson dagligen ställs inför. När Ella var sex år gammal förlorade hon både sin far och sitt föräldrahem i en våldsam eldsvåda. Drygt trettio år senare lägger hon nu ett bud på ett antikt bordsur som är märkligt likt det som stod i det nedbrunna barndomshemmet. Därmed dras Ella in i en privat undersökn...
29 kr
159 kr
Författare Elias Palm (författare)
Förlag Ordfront
Utgiven 18 Juni 2013
Längd 482 sidor
Genrer Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789174410471
Mord eller självmord? Dränkning eller drunkningsolycka? Kan man utesluta att en person blivit bragd om livet när kroppen är förruttnad eller illa bränd? Det är frågor som rättsläkaren Ella Andersson dagligen ställs inför. När Ella var sex år gammal förlorade hon både sin far och sitt föräldrahem i en våldsam eldsvåda. Drygt trettio år senare lägger hon nu ett bud på ett antikt bordsur som är märkligt likt det som stod i det nedbrunna barndomshemmet. Därmed dras Ella in i en privat undersökning av sitt förflutna, parallellt med de ordinarie dödsfallsutredningarna. Motvilligt tvingas hon inse att det finns kopplingar mellan hennes barndom och ett lik som undersöks på den rättsmedicinska avdelningen. Kopplingar som någon tycks vara mycket angelägen om att hon inte ska se. Corpus delicti är en smart och gåtfull deckare, skriven av Elias Palm den första svenska deckarförfattaren som själv arbetar som rättsläkare. Elias Palm är bosatt i Helsingborg och arbetar som rättsläkare i Lund. I sitt arbete genomför han obduktioner och andra undersökningar på uppdrag av polis och åklagare, bistår kriminaltekniker på brottsplatser, agerar sakkunnig i domstol och undervisar på såväl läkarlinjen som Polishögskolan. Han har även tjänstgjort på en rättsläkarstation i New York.
Betingelser for brukergenerert innhold Skriv din egen recension

Läsvärd

Boken är bra skriven med en lättförståelig röd tråd genom hela boken. Ibland svävar författaren iväg på personliga historier om huvudkaraktären vilket jag inte vet om det egentligen tillför historien något. Boken tar också upp det moraliska dilemmat när något personligt dyker upp på jobbet. Ska man blanda sig i eller inte? Jag nämnde att författaren svävar iväg på personliga historier om huvudkaraktären; författaren beskriver också i detalj olika moment inom rättsmedicin som jag tyckte var intressant. Det vanliga problemet med underbemanning och underfinansiering inom offentlig verksamhet dyker också upp.