Causa mortis (e-bok) av Elias Palm
Lägg till önskelistan
Elias Palm (författare)

Causa mortis e-bok

29 kr
(9)
Under ett jourpass blir rättsläkaren Ella Andersson utkallad av polisen till en brottsplats. En gammal kvinna har hittats knivmördad i sitt hem. Ur ett rättsmedicinskt perspektiv verkar utredningen vara enkel, men efter obduktionen inser Ella att hon måste omvärdera sina slutsatser. Kanske finns det en annan förklaring till dödsfallet. Genom ett konsultuppdrag för en internationell organisation dras Ella även in i en större härva där trådarna löper ända tillbaka till andra världskrigets konce...
29 kr
175 kr
Författare Elias Palm (författare)
Förlag Ordfront
Utgiven 20 December 2012
Längd 477 sidor
Genrer Deckare
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789174410754
Under ett jourpass blir rättsläkaren Ella Andersson utkallad av polisen till en brottsplats. En gammal kvinna har hittats knivmördad i sitt hem. Ur ett rättsmedicinskt perspektiv verkar utredningen vara enkel, men efter obduktionen inser Ella att hon måste omvärdera sina slutsatser. Kanske finns det en annan förklaring till dödsfallet. Genom ett konsultuppdrag för en internationell organisation dras Ella även in i en större härva där trådarna löper ända tillbaka till andra världskrigets koncentrationsläger. Hennes bedömningar tycks tillmätas enorm betydelse av flera okända parter – samtliga beredda att gå mycket långt för att nå sina mål. Ella tvingas därmed inse att hennes anonyma tillvaro vid obduktionsbordet är slut och att hon inte längre är den som observerar. Nu är det hon som är iakttagen. Causa mortis är den andra delen i serien om rättsläkare Ella Andersson. Det är inte bara en intelligent thriller utan den beskriver också – i bland ruggigt närgånget – hur det går till när en skicklig rättsläkare tar reda på vad som faktiskt hänt ett brottsoffer. Elias Palm är bosatt i Helsingborg och arbetar som rättsläkare i Lund. I sitt arbete genomför han obduktioner och andra undersökningar på uppdrag av polis och åklagare, bistår kriminaltekniker på brottsplatser, agerar sakkunnig i domstol och undervisar på såväl läkarlinjen som Polishögskolan. Han har även tjänstgjort på en rättsläkarstation i New York.
Betingelser for brukergenerert innhold Skriv din egen recension

Spännande bok om släktens skelett

Jag tycker att den här boken är spännande och väl skriven. Den tar upp skelett som fina familjer ofta försöker gömma undan. I det här fallet skelett från Andra världskriget och Förintelsen. Jag tycker Causa Mortis (dödsorsak på latin) är värd att läsa.