Blodets meridian (e-bok) av Cormac McCarthy
Lägg till önskelistan
Cormac McCarthy (författare)

Blodets meridian e-bok

Pris 79 kr
(0)
Detta är en vilda västern-berättelse, men knappast av det slag ni läst eller sett förut. I "Blodets meridian" kommer våldsamheten och utsattheten i 1800-talets amerikanska vildmark en så nära att språket nästan känns som en egen materia. Cormac McCarthy har byggt sin berättelse på en av 1800-talets många brottslegender, om ett gäng skalpjägare som undan för undan riktade våldet inte bara mot stridförande apacher, utan mot alla som kom i deras väg i Sonora-öknen mellan Texas och Mexico. "Blo...
E-Bok 79 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Cormac McCarthy (författare), Ulf Gyllenhak (översättare), Sofia Scheutz Design (annat), Sofia Scheutz (annat)
Utgiven 10 Oktober 2014
Längd 415 sidor
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789100141608
Detta är en vilda västern-berättelse, men knappast av det slag ni läst eller sett förut. I "Blodets meridian" kommer våldsamheten och utsattheten i 1800-talets amerikanska vildmark en så nära att språket nästan känns som en egen materia. Cormac McCarthy har byggt sin berättelse på en av 1800-talets många brottslegender, om ett gäng skalpjägare som undan för undan riktade våldet inte bara mot stridförande apacher, utan mot alla som kom i deras väg i Sonora-öknen mellan Texas och Mexico. "Blodets meridian" utkom 1985 och anses av många som McCarthys bästa roman, en fascinerande kombination av historisk roman och filosofisk betraktelse, som pekar fram mot senare mer berömda verk som "Gränstrilogin", "Vägen" och "No Country for Old Men".