Besynnerliga sysselsättningar (e-bok) av Julio
Lägg till önskelistan
Julio Cortázar (författare)

Besynnerliga sysselsättningar (Modernista klassiker) e-bok

49 kr
(0)
Besynnerliga sysselsättningar [Ocupaciones raras] är den andra delen i Julio Cortázars över hela världen älskade kortprosasamling Kronoper & famer [Historias de cronopios y de famas, 1962]. Första meningen lyder: »Vi är en underlig familj«, och de åtta texter som följer förklarar varför. Texter som tangerar det absurda och surreella men som samtidigt öppnar sig för reflektioner av politisk och filosofisk karaktär. I svensk översättning av Karin Sjöstrand. Julio Cortázar [1914–1984] är de...
49 kr
Författare Lars Sundh (annat), Julio Cortázar (författare), Karin Sjöstrand (översättare), Pietro Maglio (redaktör), Daniela Floman (redaktör)
Förlag Modernista
Utgiven 13 Maj 2015
Genrer Noveller, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789176457276
Besynnerliga sysselsättningar [Ocupaciones raras] är den andra delen i Julio Cortázars över hela världen älskade kortprosasamling Kronoper & famer [Historias de cronopios y de famas, 1962]. Första meningen lyder: »Vi är en underlig familj«, och de åtta texter som följer förklarar varför. Texter som tangerar det absurda och surreella men som samtidigt öppnar sig för reflektioner av politisk och filosofisk karaktär. I svensk översättning av Karin Sjöstrand. Julio Cortázar [1914–1984] är den mest berömde argentinske författaren vid sidan av Jorge Luis Borges. Hör till den generation latinamerikanska författare som kallats el boom (med peruanen Mario Vargas Llosa, colombianen Gabriel García Marquez och mexikanen Carlos Fuentes). Bland dessa var Cortázar den mest experimentelle, inte minst genom romanen Hoppa hage. Han var också gruppens obestridde mästare i novellgenren.