Att svära i kyrkan - tjugofyra röster om evig t
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Läs smakprov
  • Visa inbäddningskod
Bengt Brülde (författare), Alf Hornborg (författare), Fredrik Lindström (författare), Stellan Tengroth (författare), Lars Wilderäng (författare), Fredrik Sjöberg (författare), Per Grankvist (författare), Katarina Bjärvall (författare), Anna Borgeryd (författare), Amelia Bryne (författare), Stefan Edman (författare), Susanna Elfors (författare), Pernilla Hagbert (författare), KG Hammar (författare), Pär Holmgren (författare), Anne Jerneck (författare), Sara Karlsson (författare), Billy Larsson (författare), Ylva Lundin (författare), Stina Oscarson (författare), Christer Sanne (författare), Birger Schlaug (författare), Anders Wijkman (författare), Boo Östberg (författare)

Att svära i kyrkan - tjugofyra röster om evig tillväxt på en ändlig planet e-bok

Pris 25 kr
(1)
Det är lätt att hitta invändningar mot BNP-tillväxt men det är inte konstruktivt att blunda för att vårt moderna samhälle i alla dess delar är utvecklat under en tid av expansion. Tekniska framsteg och ökad produktivitet har lett till minskat behov av arbetskraft, men så länge ekonomin växte var det möjligt att ”skapa” nya jobb. Utan tillväxt riskerar nu arbetslösheten skjuta i höjden. Dessutom är viktiga byggstenar i den välfärd som vi värnar – sjukvård, skola och pensioner – i grunden hotad...
E-Bok 25 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Bengt Brülde (författare), Alf Hornborg (författare), Fredrik Lindström (författare), Stellan Tengroth (författare), Stellan Tengroth (redaktör), Lars Wilderäng (författare), Fredrik Sjöberg (författare), Per Grankvist (författare), Katarina Bjärvall (författare), Anna Borgeryd (författare), Amelia Bryne (författare), Stefan Edman (författare), Susanna Elfors (författare), Pernilla Hagbert (författare), KG Hammar (författare), Pär Holmgren (författare), Anne Jerneck (författare), Sara Karlsson (författare), Billy Larsson (författare), Ylva Lundin (författare), Stina Oscarson (författare), Christer Sanne (författare), Birger Schlaug (författare), Anders Wijkman (författare), Boo Östberg (författare), Bart van der Gaag (annat)
Utgiven 11 December 2013
Genrer Samhälle Och Politik, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789198146714
Det är lätt att hitta invändningar mot BNP-tillväxt men det är inte konstruktivt att blunda för att vårt moderna samhälle i alla dess delar är utvecklat under en tid av expansion. Tekniska framsteg och ökad produktivitet har lett till minskat behov av arbetskraft, men så länge ekonomin växte var det möjligt att ”skapa” nya jobb. Utan tillväxt riskerar nu arbetslösheten skjuta i höjden. Dessutom är viktiga byggstenar i den välfärd som vi värnar – sjukvård, skola och pensioner – i grunden hotade när tillväxten uteblir och vi går in i den ständiga lågkonjunkturen.  Och inte bara sysselsättning och välfärd är i riskzonen. Det finansiella systemet kan rasa samman den dag som expansionen inte längre är möjlig. I en verklighet med en växande real ekonomi var det inte bara möjligt att öka skuldsättningen, det var faktiskt för de flesta både klokt och rationellt att göra så. Som en följd av detta har, under de senaste årtiondena, den finansiella sektorn och de samlade skulderna växt till en gigantisk storlek. Det som fram till nu har varit en förutsättning och ett smörjmedel för samhällsutvecklingen riskerar bli den kvarnsten som sänker tillväxten.  Detta är i ett nötskal tillväxtens dilemma. Å ena sidan uppenbara gränser för fortsatt tillväxt. Ekologiska och resursmässiga gränser som inte är förhandlingsbara. Å andra sidan ett samhälle som förutsätter ständig expansion. I en krympande ekonomi kommer inte bara välfärden, utan också den sociala stabiliteten, demokratin och i förlängningen freden att sväva i fara.